Днес отбелязваме Международния ден на прегръдката

На този ден целият свят празнува един от най-необичайните празници – Световен Ден на прегръдката.

Този празник възниква в САЩ през 1986 г. под името „Национален ден на прегръдките”, а след това бързо се разпространява из целият свят.

Според традицията на този ден могат да се подаряват приятелски прегръдки даже на непознати хора.

прегръдкаВъпреки младата възраст на този празник, днес е трудно да се намери неговият автор. Не е известно, кой е измислил тази идея за “близкото” честване на 21 януари и защо била избрана точно тази дата. Смята се, че инициаторите на празника са били студенти. Именно на този ден младежите и девойките са се прегръщали помежду си без интимен мотив.

Според една легенда, по време на приятелската прегръдка хората обменят душевна топлина. Психолозите смятат, че хората, които искат да ви прегърнат в обятията си – самите те желаят да изпитат чувството на сигурност, комфорт и любов.

Прегръдките ни съпътстват през целия ни живот. Ние прегръщаме приятели и роднини по време на срещи, след раздяла, прегръщаме се помежду си за да изразим радост и благодарност един към друг.

Хубавото е, че честването на 21 януари няма да изисква никакви материални разходи. Трябва само щедро да възнаградите с топлината си всеки, който желаете.

Поздравявайки по повод празника, подарете на вашите близки и любими хора прегръдката си в знак на топли отношения към тях, за да напомните за най-искрените си топли чувства и радост към вашите родители, приятели, близки и други хора.

Дарете им една дълга прегръдка! Ние от „Българският Вестник” в Кипър ви прегръщаме с цялата си обич и уважение!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*