Днес можем да започнем житния режим

 

Ето и повече подробности в какво се състои този начин на хранене

 

Днес е най-подходящият ден през тази година за начало на житната диета.

Това е десетдневен режим, по време на който се консумира покълнало жито, орехи, пчелен мед, ябълки и минерална вода.

Останалите дати през тази година, на които е добре да се започне с духовното и хранително прочистване по Петър Дънов, са 9 март, 8 април, 6 май, 3 юни, 6 юли, 5 август, 30 септември, 2 октомври, 30 ноември и 28 декември.

Преди началото на житния режим, би трябвало да се предвиди също десетдневен подготвителен период, по време на който се преминава на растителна храна – зрял фасул, зеле, нахут, зелен фасул, грах, леща, просо или булгур, ориз и картофи. Това се прави, за да се подсигури подходящ алкално-киселинен баланс в организма.

За всеки ден от същинската част на режима са необходими 100 гр. жито, 3 ябълки, 9 ореха, 50-100 гр. пчелен мед и около 30 мл. изворна или минерална вода на килограм лично телесно тегло (т.е. човек с тегло 60 кг. трябва да изпива около 1,8-2 л. вода).

Основната част на режима, житото, се подготвя за консумация, като зърната се заливат с вода в глинен съд около 36 до 48 часа предварително. Водата се сменя на всеки 8-12 часа, а житото е готово, когато кълновете са 1-2 мм.

Добре е житният режим да започне с изпиване на чаша топла вода с лимон, следван от изяждането на ябълка за закуска, а по-късно се консумира около 1/3 от порцията жито за деня. Продължете с 3 ореха, а около обед изпийте 1-2 чаши леко затоплена вода. Следобедната закуска е втората за деня ябълка, отново 1/3 от житния порцион, последвано от 3 ореха. Продължава се с вода, отново ябълка, жито и последните 3 ореха. Денят завършва с приема на топла вода.

След края на житния режим следва да има отново десетдневен период за захранване и подготовка за връщане към нормалното хранене. В този етап основните храни, както и при подготвителния, са растителни – картофи, фасул, булгур, леща, ориз, моркови, ряпа, зеле, накиснати ядки, плодове, както и обилно количество вода.

Посъветвайте се с вашия лекар или диетолог преди да започнете житния режим, ако имате здравословни проблеми.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*