Времето в Кипър се оправя

Според синоптиците на острова най-лошото мина след последните седмици на лоши метеорологични условия с измръзване, бури и наводнения.

Въпреки че се очакват леки дъждове в понеделник следобед в някои райони на острова, следващите дни ще има увеличение на температурите прогнозират метеоролозите, около 17’C по крайбрежието, 16’C във вътрешността на острова и 7’C в планинските области. Температурите се очаква да продължат постепенно да се покачват към сряда и четвъртък.

Увеличението на температурите не е необичайно за този период на годината в Кипър. В продължение на години се наблюдава повишаване на температурите в последните две седмици на януари.

Оправянето на времето накара много хора да отидат в планината през уикенда, където пътищата са изчистени и превозните средства се движат свободно. В резултат на пътна полиция е била викана, за да се справи с трафика от хилядите автомобили.

Големият студ от последните седмици доведе до увреждането на много селскостопански култури, десетки пътища бяха затворени или с ограничено движение. Реки и потоци преляха от интензивните валежи, някои училища, особено в по-високите райони, бяха затворени.

Студа изненада Пафос, където сняг падна и в ниските равнини, докато общините Лимасол и Ларнака бяха заети да решават проблемите, причинени от големите бури.

Спешната помощ на територията на острова беше в постоянна готовност.

Температурите паднаха най-ниско в Никозия – до 1’C, а в планинските райони те достигнаха са до -7’C.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*