Властите в Кипър уверяват, че са взели всички необходими мерки за сигурност

Властите в Кипър са взели всички необходими мерки за предотвратяване на терористични атаки на острова. Това заявиха вътрешният министър Сократис Хасикос и шефът на полицията Захариас Хрисостому.

На откриване на частна колекция от религиозни предмети, принадлежащи на покойния президент Глафкос Клиридис, министър Хасикос заяви, че всичко относно безопасността вече е направено. Запитан дали Кипър си сътрудничи с чужди служби, Хасикос потвърди изявлението на външното министерство в събота, че Кипър е депортирал десет съмнителни лица през изминалата година чрез сътрудничество с разузнавателни агенции от чужбина.

шеф полиция
Полицейския шеф Захариас Христостому

Тази сутрин в изявление за медиите, шефът на полицията говори за мерките, които са били въведени, за да се минимизира възможността за терористични удари в Кипър. Изявлението ме е в резултат на нападенията в Париж, при които загинаха най-малко 129 души и бяха ранени 352.
Запитан за съобщенията, че чужди служби са потърсили информация за петима души, които са пристигнали наскоро на острова като бежанци, шефът каза, че вече са направили необходимото по този случай.

“Ние сме в непрекъснат контакт с чуждите служби и всичко, което трябва да се направи и това, което се прави, е за да се гарантира безопасността на обществеността за нашия остров”, каза Христостому.

Разбираемо е, че въпросните петимата  бяха част от 114-те души, които пристигнаха в Британската военна база Акротири късно през октомври.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*