Българка от Ларнака, изнасилена и пребита от приятеля си

Наша сънародничка от Ларнака пострада сериозно от кипърския си приятел

Посред нощ младежът (стар познат на полицията) проникнал в апартамента й през верандата и я изнасилил и пребил. На пострадалата жена е оказана спешна помощ, а извършителят е задържан от органите на реда.

Това не е първият му случай на насилие спрямо младата жена. Само преди няколко месеца полицията отново се занимава с въпросния младеж, който преследваше и заплашваше жената от работното й място до дома й, но издадената тогава ограничителна заповед и сменените ключалки го задържаха настрана от дома й за кратко време.

Домашното насилие в Кипър е един от основните проблеми на жените, независимо дали са омъжени или не. В повечето случаи те си премълчават, срамувайки да признаят пред органите на реда и близките си, че са бити и тормозени от човека, който обичат.

Да обичаш някого не означава да го пребиваш от бой или тормозиш.

Ако сте жертва на домашно насилие в Кипър,

какво трябва да направите? 

*Сериозно да обмислите възможността и начините, по които да напуснете връзката.

*Да потърсите помощ от специалист, който да предостави подробна информация как да се запази здравето и сигурността ви.

*Да подадете жалба в полицията.

*Да заведете дело за домашно насилие по силата на Закона за защита от домашно насилие.

Ако сте обект на домашно насилие, можете да се обадете на тел.1440 за цял Кипър, за да алармирате за ситуацията и да подадете жалба в полицията, представяйки и медицинско освидетелстване за извършеното върху вас насилие.

По този начин, отговорността за тормоза и насилието ще поеме този, който трябва – извършителят. Подаването на жалба има както превантивна, така и възпитателна функция за насилниците. Това е начинът да се пребори с чувството за безнаказаност, характерно за много насилници.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*