БЪЛГАРИ ОТ УКРАЙНА И МОЛДОВА СЕ СЪСТЕЗАВАТ ПО ХУМОР В ОДЕСА

2016KVNНа 4 март 2016 г. от 19:00 в Двореца на културата „Политех“ ще се проведе полуфинала на шести сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. Бесарабската лига КВН се превърна в международна игра и този сезон в нея участват български шест отбора от Украйна и Молдова.

Младежите ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки, които показват социалните проблеми и човешките пороци през призмата на хумора и шегите.

Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр. Одеса. За българската общност в Украйна това е най-мащабното и най-очакваното събитие на годината.

Вече шеста поредна година Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“ организира състезание по хумор между български отбори от Бесарабия.

Юрий Граматик, президент на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“: „Въпреки всички кризисни ситуации, хуморът живее. Може би и тази наша българска национална черта ни е помагала през годините винаги да продължаваме напред. Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна обединява българските младежи от Украйна и Молдова. Вече шеста поредна година талантът им събира препълнени зали в Одеса. Ние имаме с кого да се гордеем и има какво да покажем на другите“.

KVN-02

Финалната игра на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна ще се проведе през м. май 2016 г. Тогава ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор. КВНът (Клуб на Веселите и Находчивите) не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВН на български език се проведе за първи път в Одеса през 2010. Всяка година отборът-победител заминава за едноседмична почивка в България.

За “Българският Вестник” в Кипър – Максим Димитров

Пресцентър на Всеукраинската обществена организация “Конгрес на българите в Украйна

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*