Банките в Кипър са готови да дават нови кредити

Банките разработват нови програми, които ще помогнат да привлекат нови клиенти за кредити

След двегодишното замразяване на политиката за нови кредити, днес банките търсят форми да привлекатpoteka клиенти за нови заеми, като се акцентира върху кредити за покупка на кола, ипотечни и потребителски за закупуване на електротехника. Обосновката е, че целят задоволяване на потребителските потребности, като отправна точка за нов кредит е способността на искащия да плати дълга си, заявява Георгиос Георгиу, председател на Централната банка.

10-prichin-avto-kreditВ неговото изявление лъха много оптимизъм за хода на кипърската икономика, която вече е показва признаци на възстановяване.

„Банките след успешното приключване на стрес тестовете са готови да финансират реалните нужди на икономиката. Няколко банки вече са започнали да обяви нови планове за финансиране.

Банките вече могат да финансират нуждите на потребителите, като например жилищни кредити и заеми за покупка на автомобил и електротехника. Това не изключва корпоративното финансиране, стига да отговарят на определени критерии. Компаниите ще трябва да представят бизнес план и финансов отчет и да представи положителна перспектива”, казва той.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*