Бананова кора вместо тор

Използвайте бананова кора, вместо тор и препарат за листни въшки

bananova-kora-za-cvetqtaКогато отглеждаме стайни растения или зеленчуци, понякога се налага да използваме препарати за защита от вредители или за подхранване на почвата. Тези химически средства обаче, се всмукват от самите растения, а от там идва и вредата, която ни носят. За да предотвратите това, се доверете на природните средства за защита, едно от които е банановата кора. Ето как да я прилагате в грижата за растенията:

Естествен тор – банановите обелки са богати на калий, фосфор, магнезий, калций и азот. Всички те допринасят за здравето на растенията. Така че в никакъв случай не изхвърляйте обелката, а просто я нарежете на парчета, за да се ускори процесът на гниене и я заровете в почвата.

Препарат за листни въшки – поставете бананови кори върху почвата1 около основата на растението, за да възпрепятствате появата на листни въшки. За целта нарежете корите на малки парченца и ги оставете да изсъхнат. След това ги заровете в повърхностния слой на почвата около растението.

Грижа за стайните растения – почиствайте листата на стайните растения с меката част на банановата обелка. Избършете всеки лист по отделно, за да отстраните праха и мръсотията от него.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*