Асоциация Paphiakos за защита на животните с призив за държавна помощ

Асоциацията Paphiakos за защита на животните приканва властите за финансова помощ, защото частните дарения са просто “една капка в морето”, а те се грижат за над 1000 животни.

приют за кучетаС над 50 души персонал и непрекъснато получаване на повиквания за ранени, изоставени или умрели животни те просто не могат да се справят. Само през 2013г., са получили около 160 000 обаждания за помощ, казва Херакъл Христофору, говорител на асоциацията.
„В последните 30 години помагаме на котки, кучета, магарета, коне и всички видове животни, подкрепени от дарения и доброволци, които са станали свидетели на някои ужасни случаи на злоупотреба с животните.”
Христофору каза, че все по-голям брой животни пристигат в приюта,куче2 които са болни, изоставени или измъчвани от техните собственици.
“Ако, например, имаме нужда от 1 евро на ден за храна за всяко животно, ние имаме 1000, то се нуждаем от € 30 000 всеки месец”.
През ловения сезон е най-лошо, тъй като кучетата са без микрочип от ветеринарните служби и до края на лова те са изоставени да умрат или убити от техните собственици, каза Христофору.
За информация, за дарение, вземане на домашен любимец или ако искате да станете доброволец, обадете се на Асоциация Paphiakos на тел. 26 946 461.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*