Автобусните компании се борят да запълнят недостига на шофьори

Автобусните компании се борят да намерят достатъчно шофьори, за да изпълняват планираните маршрути на фона на недостиг пред предстоящата учебна година.

Мениджърът за бизнес развитие в Cyprus Public Transport Алекс Камберос каза пред Cyprus Mail в петък , че се подготвят за най-лошото, но се надяват на най-доброто.

„Законът, позволяващ наемането на шофьори на автобуси от чужбина, беше приет едва в средата на юли и можете да си представите, че е много трудно хората да бъдат наети и преместени с такова кратко предизвестие.“

Тъй като лятото е пиковият туристически сезон, шофьорите в чужбина вероятно ще бъдат на работа и е по-малко вероятно да зарежат всичко и да напуснат.

„Всички автобусни компании имат проблем. Търсенето се увеличи, но имаме същия брой служители.“

Камберос каза, че работят усилено, опитвайки се да наемат персонал и да смекчат всички проблеми, но ако това не се случи незабавно, тогава неизбежно ще трябва да направят корекции.

Това може да означава съкращаване на определени маршрути, за да се гарантира, че има достатъчно шофьори, въпреки че се прави всичко, за да се избегне това, добави той.

 

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*