Цените на горивата в Кипър

Планираното за 1 ноември намаление на цените на бензина и другите горива вероятно ще бъде отложено за 3 ноември, тъй като законопроектът все още не е приет, стана ясно в петък.

Министерството на финансите твърди, че законопроектът е изпратен до парламента, но източници твърдят, че все още не е внесен, според Philenews .

Преди осем дни, сред другите мерки за облекчаване на разходите за живот, държавата обяви решението да намали данъка върху горивата (безоловен бензин и дизел) с 8,33 цента на литър от 1 ноември до 29 февруари. Това ще струва на бюджета 21,8 млн.евро.

Това обаче не се случи, тъй като вчера пленарната зала не заседава заради отсъствието на голям брой депутати в чужбина.

Следващото заседание на пленарната сесия, насрочено за четвъртък, 2 ноември, се очаква да одобри законопроекта, който ще влезе в сила на следващия ден, за да даде време на собствениците на бензиностанции да променят цените си.

Вторият законопроект, който ще бъде внесен, е за намаляване на данъка върху потреблението на мазута с 6,39 ст. на литър. Тази мярка трябва да влезе в сила от 1 декември до 31 март, а цената й е фиксирана на 3,8 милиона евро.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*