Цветанов се отказа сам от депутатския си имунитет

Имунитетът на бившия вътрешен министър бе поискан за това, че срещу него се водят 3 наказателни производства за престъпления по служба

 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов внесе днес заявление до ръководството на Народното събрание, с което изразява съгласието си да му бъде снет депутатския имунитет, съобщиха от пресцентъра на партията.

Бившият вътрешен министър подаде общо три заявления по съответните исканията от страна на главния прокурор, постъпили в парламента в сряда.

Обвинител номер едно поиска от Народното събрание да снеме имунитетите на петима народни представители – Цветан Цветанов (ГЕРБ), Волен Сидеров („Атака“), Георги Свиленски (БСП), Илия Илиев (ДПС), Димитър Димитров (БСП), както и на представителя на Европейския парламент Сергей Станишев. Основанията за исканията са наличните данни за водени наказателни производства срещу лица с имунитет.

Имунитетът на Цветанов бе поискан за това, че срещу него се водят 3 наказателни производства от общ характер за престъпления по служба, в качеството му на министър на вътрешните работи.

Фактът, че Цветанов се ползваше с имунитета си на народен представител наложи спирането на част от делата, водени срещу него.

Източник: БГНЕС 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*