ХОТЕЛ „БЕЗКРАЙНОСТ“ – НОВАТА ПЕСЕН НА ДУЕТ РИТОН

„Хотел „Безкрайност“ е заглавието на най-новата песен на Дует Ритон. Тя е дело на младата композиторка Ани Пешева, която е автор на последния хит на Катя и Здравко „Пътят към твоето сърце“. Този път за текста обаче двамата са се доверили на поета Росен Димитров, автор на някои от най-знаковите хитове в попфолка, с когото работят за първи път. Записът и смесването са осъществени в студиото на Алекс Нушев.

Премиерата на „Хотел „Безкрайност“ бе на Димитровден във Видин, където Дует Ритон бяха поканени от общината да изнесат тържествен концерт по случай празника на града. Модерното денс парче бе прието с бурни овации от видинската публика, на която Катя и Здравко не бяха гостували от 15 години.

Голямата премиера на „Хотел „Безкрайност“ ще бъде на грандиозния концерт-спектакъл на Дует Ритон „Пътят към твоето сърце“, който ще се състои на 20 ноември 2014 г. в зала 1 на НДК от 19 ч. Тогава обичаните изпълнители ще представят за първи път някои от най-новите си песни, които ще бъдат включени в предстоящия им нов албум. От него вече са познати „Лято за двама“ на Стефан Димитров и Богдана Карадочева, „Пътят към твоето сърце“ на Ани Пешева и „Може би не“ на Митко Гидишки. Дует Ритон ще зарадват почитателите си и с най-големите си хитове, като за някои от тях са направени специални нови аранжименти.

Всички изпълнения в НДК ще бъдат съпроводени на живо от групата на Дует Ритон с ръководител Алекс Нушев. Любопитното е, че новите записи на Ритон са направени по аналогов начин, който в момента е най-актуален в света на шоубизнеса, тъй като спецовете са доказали, че записите на широка лента най-добре възпроизвеждат звука в сравнение с което и да е дигитално устройство. Красотата на новия звук ще бъде разкрита напълно в шоуто на Катя и Здравко в зала 1. Билети за него все още се намират на сайта на „Тикетпортал“ и на касите на НДК.

 

Riton 2014

ХОТЕЛ “БЕЗКРАЙНОСТ”

музика Ани Пешева

текст Росен Димитров

Може би обърках часа, датата и града?

Най-добрата грешка от мен – срещнах теб!

Исках да намеря очи с цвят на абанос!

Исках любовта да е стих без въпрос!

 

Хотел “Безкрайност” – една случайност:

съседни стаи и малко съдба!

Не сме на двайсет, но пък признай си:

тук всяка дума звучи като “Да”!

 

Имаш от вкуса на море и на свобода –

ставам като малко дете – искам пак!

Имаш в очите небе и звезди броя,

но не зная колко са те – искам пак!

 

Хотел “Безкрайност” – една случайност:

съседни стаи и малко съдба!

Не сме на двайсет, но пък признай си:

тук всяка дума звучи като “Да”!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*