Хотелът, символ на лукса, Атина Ледра спира да работи

Емблематичният петзвезден хотел, символ на лукса от десетилетия, Атина Ледра в центъра на Атина, собственост на кипърската фамилия Параскевидес, преустанови работа и прехвърли всички свои гости в други хотели, след като се разбра, че е натрупал огромни дългове, съобщиха гръцки медии.

ledraПостроен през 1980 г. от покойния кипърски строителен магнат Георгос Параскевидес – J&P Group – хотела първоначално е кръстен Ледра Мариот до 2013 г., когато се предоговарят нови условията с международен оператор за партньорството.

Но със смъртта на своя основател, преди почти десетилетие, активите се разпределиха на наследниците му – съпругата Телма и три деца, които имат различни виждания за посоката на семейния бизнес. Световната икономическа криза, която избухна в началото на десетилетието също се отрази тежко върху финансовото състояние на хотела. Обременен  с над 30 милиона евро в необслужвани заеми и със своите 150 работници и служители, които се оплакват от неизплатени заплати за последните два месеца, то краят е предрешен.

ledra hНо служителите подозират и други скрити причини, тъй като хотелът се радва на заетост с проценти вариращи 72-93 почти целогодишно.

В сряда те организираха протест пред хотела да им бъдат изплатени заплатите и да им се предостави информация за тяхното бъдеще.

Ръководството на хотела е спряло да приема нови клиенти и изпраща всички свои гости в други хотели. Служители казаха пред  телевизионния канал ANT1, че много клиенти масово са напуснали хотела във вторник вечерта.

Неназовани източници, цитирани от гръцките медии казаха, че хотела е поет от основните кредитори Alpha Bank. Никой от собствениците на хотела не е намерен за коментар.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*