Хотелски персонал на протест за неизплатени заплати

Работещите в хотели, експлоатирани от хотелиерската компания Марисмаре и Aqua Sol хотели ще излязат на протест в понеделник заради неизплатени заплати от септември.

След среща по-рано тази седмица, служителите обявиха, че ще предприемат действия от 9.30 в понеделник пред Централния офис на Банката на Кипър, офисите на Делойт в Никозия и Министерството на труда.

Служителите са работили в пет хотела в Агия Напа и Протарас и три хотела в Пафос.

От синдикатите ПЕО и SEK отбелязаха, че продължават опасенията на служителите от нестабилността и несигурността за работата им и кога ще им бъдат изплатени дължимите суми.

Въпреки всичко хората продължават да работят и изпълняват отговорностите си за доброто на туристическата индустрия и икономиката на страната, съобщиха още от синдикатите.

На служителите не са изплатени заплатите за септември, октомври и ноември и не са получили 13-та и 14-та заплата за 2013 г. или за тази година.

Дължат им и обезщетения за национални празници, годишен отпуск, социално осигуряване, здравно осигуряване и за другите фондове за социално подпомагане.

След първия протест в края на ноември, Кириакос Ефтимиу, председател на синдиката DEOK каза, че заплатите и ползите на 400 служители, дължими от фирмите са в размер на около 550 000 евро на месец.

Тогава генералния директор на двете дружества Михалис Евангелидис каза също, че на служителите е било платено до октомври и че се очакват пари, дължими от туристически организации, за да се платят техните 13-ти заплати.

Той каза, че те вече са се договорили за плащанията, но се оказва, че не са изпълнили ангажиментите си навреме, за да се предотврати нов протест на служителите.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*