Футболните фенове останаха без любимото си хоби на Евро 2016

Платените сексуслуги вече са забранени във Франция, което ще удари сериозно по джоба на сектора това лято, още повече предвид започващото днес Европейско първенство по футбол в страната.

Мачовците, спипани с жрици на любовта, ще бъдат глобявани с 3200 евро.

Всеки провинил се ще трябва да изкара специален курс, който показва колко тежък живот водят проститутките. Възпитателната мярка бе гласувана от депутатите с цел защита на труженичките.
Новината обаче бе приета на нож от съюза на сексработниците, които проплакаха, че новият закон е потиснически и ще ги остави без прехрана. Те обвиняват политиците, че са жертва на репресии заради реформата. Законът все пак е помислил за обезщетение на проститутките и предвижда специални помощи в размер на 3,8 млн. евро на година, които се отпускат като стимул за жриците да се откажат от порочния си бизнес.
Цялата кампания бе стартирана от депутата на социалистите Мод Оливие, чиято мисия е да изкорени платената любов във Франция. Желязната дама се аргументира, че по този начин властите ще могат да се преборят с трафика на хора, сводничеството и ще могат по-лесно да помагат на хора, станали жертва на индустрията. Статистиката сочи, че сексработниците в страната са почти 30 000. Те се надяваха да оправдаят поговорката “Ден година храни” на европейското и даже планираха сериозно увеличение на тарифите си.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*