Форбс: Най-влиятелните звезди в шоубизнеса!

Бионсе е начело на годишната класация за най-влиятелни личности в шоубизнеса

„100-те знаменитости” на списание „Форбс”, благодарение на успешното си световно турне от 95 концерта.

С приходи от 115 млн. долара между 1 юни 2013 г. и 1 юни 2014 г., тя измества миналогодишната победителка, телевизионната водеща Опра Уинфри, която пада до 4 място.

Класацията за „100-те знаменитости” отчита приходите на звездите през годината, както и популярността според честотата на споменаването им в традиционните и социалните медии.

Бионсе печели благодарение на изключително успешния си нов албум и мащабното турне,

което ѝ е донесло средно 2.4 млн. долара за всеки от 95-те концерта.

Освен това списанието отбелязва иновативния маркетинг подход на албума, излязъл с готов видеоклип към всяка от 14-те песни, както и предстоящото съвместно турне на Бионсе със съпруга й Джей Зи, което допълнително вдига популярността им.

Рекламните договори за безалкохолни напитки и дрехи на певицата, както и собствените ѝ линии за ежедневно облекло и парфюми полагат завършващите щрихи на нейната империя.

 

BIONSE-DGEI ZI

Самият Джей Зи е 6-и в класацията със 60 млн. долара.

Втори в класацията, която включва личности от света на спорта, музиката, телевизията, киноиндустрията, модели и писатели, е баскетболистът Леброн Джеймс, а трети – рапърът и продуцент Др. Дре. На пето място е колежката на Опра, водещата Елън Дидженерис.

Селфито на Елън с кинозвезди от водената от нея тазгодишна церемония на наградите „Оскар” пък е най-споделяния пост в историята на „Туитър”, подобрявайки предния рекорд на президента Обама.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*