Фестивалът на виното в Лимасол с много изненади

Община Лимасол се подготвя усилено за ежегодния фестивал на виното. Тази година той ще се проведе в обновен формат. Празникът ще се състои в Общинския парк на Лимасол от 7 до 15 октомври.

На пресконференция на 25 септември, в присъствието на членове на общинския съвет, представители на Министерството на земеделието, Подминистерството на туризма и винопроизводители, кметът Никос Николаидис представи програмата на фестивала.

Той обяви, че ни очакват богата артистична програма, много концерти, приятна обстановка, добро настроение и много вино.

В продължение на осем вечери красиво декорираният и осветен общински парк включва грандиозни церемонии по откриване и закриване, културна програма с популярни театрални и музикални представления и десетки артисти.

Освен това, тазгодишната програма включва пет таверни, които ще предлагат храна на достъпни цени, с високо ниво на качество и хигиена.

Фестивалът ще включва изложба от фотографии и карикатури на тема вино, лекции за производството на виното и детска площадка.

Виното ще тече като река. Ще се предлага наливно и в бутилки на достъпни цени. Сред иновациите тази година е пускането на ограничена партида колекционно вино от грозде маратефтико.

Друго важно нововъведение, според Николаидис, ще бъде инсталирането на павилиони за улична храна, които дават повече възможности на посетителите при избора на храна.

Освен в Лимасол, фестивалът на виното ще се проведе и в Пачна (8 октомври) и в село Агиос Константинос (15 октомври). Малки празници на виното са предвидени в местностите Закаки и Цифликудия съответно на 4 и 5 октомври.

Транспортната компания на Лимасол EMEL ще предложи безплатен автобусен маршрут за посетителите на фестивала. Под-министерството на туризма организира безплатен трансфер до Лимасол за жителите на Никозия, Ларнака, Пафос и Агия Напа. Совалката ще работи на 7-8 и 13-15 октомври.

 

Никозия

18:30 Отпътуване от Центъра за изкуства и занаяти в Никозия.

20:00 Пристигане на фестивала.

23:00 Отпътуване от фестивала.

00:15 Пристигане в Центъра за приложни занаяти в Никозия.

 

Ларнака

19:00 Отпътуване от площад Василеос Павлоу (Информационен офис на подминистерството) в Ларнака.

20:00 Пристигане на фестивала.

23:00 Отпътуване от фестивала.

00:00 Пристигане на площад Василеос Павлоу (информационен офис на министерството) в Ларнака.

 

Агия Напа

18:30 Тръгване от паркинга близо до манастира Агия Напа.

20:00 Пристигане на фестивала.

23:00 Отпътуване от фестивала.

00:15 Пристигане на паркинга на манастира Агия Напа.

 

Пафос

18:30 Отпътуване от Като Пафос (авеню Посидонос – срещу хотел Almyra).

20:05 Пристигане на фестивала.

23:00 Отпътуване от фестивала.

00:00 Пристигане в Като Пафос (Авеню Посидонос – срещу хотел Алмира).

Местата са ограничени и са необходими предварителни резервации. За резервации на тел.: 25 002211, 25 002339 (понеделник-четвъртък 08:00-14:00ч).

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*