Фериботът за Гърция вече тръгва от пристанище Ларнака

От 29 юли фериботът Daleela, който пътува между Кипър и гръцкото пристанище Пирея, ще тръгва от Ларнака, а не от Лимасол. Още преди официалния старт на маршрута Ларнака-Пирея вече са продадени 4300 билета.

По този повод на 26 юли в пристанището на Ларнака се проведе тържествено събитие. На него присъстваха първите лица на държавата, кметът на Ларнака и ръководители на местни власти от целия регион.

Ръководителят на подминистерството на корабоплаването Марина Хаджиманоли отбеляза, че инициативата за съживяване на фериботната услуга може да се счита за успешна благодарение на екипната работа на всички участващи лица. Хаджиманоли нарече началото на комуникацията между Ларнака и Пирея “огромен успех”.

„Успяхме да модернизираме кораба и се надяваме, че след изтичането на договора, който е 3 + 3 години, ще можем да осигурим устойчив морски пътнически трафик. Това е важно, защото хората обичат тази инициатива“, отбеляза ръководителят на ведомството .

От своя страна кметът на Ларнака Андреас Вирас каза, че новото яхтено пристанище и новото пристанище са призвани да играят голяма роля в трансформацията на Ларнака. „Много добро начало на тази промяна е стартирането на морска пътническа услуга между Ларнака и Пирея“, каза кметът.

Фериботната статистика е предоставена от Панос Александру, представител на Kition Ocean Holdings Ltd. Той каза, че почти всички места във фериботните курсове до септември са разпродадени. „Това показва желанието на семейства, студенти и организирани групи жители да пътуват по море, да вземат своите домашни любимци и превозни средства със себе си до и от Пирея“, каза той.

До момента 4300 места от 4600 са резервирани за всички 16 курса. Очаква се корабът да превозва 100 домашни любимци и повече от 1700 превозни средства.

Повече информация за закупуване на фериботни билети може да намерите тук.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*