Ученици дариха част от косите си за благотворителност

Учениците от английската гимназия в Никозия се включиха в благотворителна акция и се осмелиха да дарят част от косата си за изработване на перуки за болни от рак хора.

Първата дама Андри Анастасиадис беше сред тези, които се присъединиха към клуба „Нас ни е грижа и помагаме”.

kosa3

Момичетата дариха косите си за направата на перуки за онкологично болни, момчетата обръснаха главите си в знак на солидарност.
Един от организаторите на събитието е Андри Константину, с радост съобщи, че много деца са откликнали на каузата. „Общо 51 момичета и 30 момчета дариха части от косите си, което е възхитително, а ние очаквахме не повече от 40 доброволци”. Дванадесет фризьори помагаха на събитието, а първата дама също хвана ножицата, за да помага.

kosa2

Цялото събитие е под патронажа на първата дама, в сътрудничество с Фондация Караискакио. Фондацията е базирана в Америка и от дарената коса ще се подготвят перуки за деца болни от рак не само в Кипър, но и в други страни, без оглед на раса, религия и цвят, съобщи г-жа Попи Канари, председател на УС на Фондацията. Тези, които не могат да дарят коса, могат да се включат с дарение към фондацията. Миналата година при подобна акция в Кипър, със събраните парични средства бяха ремонтирани жилищата на три семейства с болно дете от рак.kosa

Този жест е един много оптимистичен полъх, че днес расте едно по-добро и хуманно поколение, което не се интересува от политически различия, религии и конфликти, приело благотворителността като дар от сърце към нуждаещите и страдащите.

Снимки: Репортер

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*