Утре, 14 юни, училищата със съкратени часове заради жегата

Министерството на образованието реши да съкрати часовете в детските градини и основните училища заради жегите. Метеорологичната служба издаде ново оранжево предупреждение, първото за тази седмица.

В съобщението на Министерството на образованието се посочва, че поради особено високите температури, които синоптиците прогнозират за петък, 14 юни, учебните занятия в заведенията за основно образование (детски градини, основни училища, помощни училища) ще приключат в 10.45 часа. Родителите и настойниците трябва да вземат мерки да приберат децата си у дома. Тези родители, които искат да оставят децата си вкъщи за цял ден, могат да го направят. Пропуснатите часове няма да им се зачитат.

Също така в 10:45 часа ще бъдат прекратени допълнителните учебни занятия в колежите и техникумите.

Панкипърските изпити продължават без промяна.

Междувременно метеорологичната служба издаде оранжево предупреждение, което е в сила от 12 до 17 часа на 13 юни. От горското отбелязват, че опасността от пожари остава в червено. Максималните температури във вътрешността на страната ще са около 43 градуса, по морския бряг 37 градуса, а в планините – 34 градуса. Вечерта термометърът ще падне до 23-24 градуса в целия Кипър.

В петък дневните температури ще останат без промяна.