Университета Фредерик организира събитието „Меланом и рак на кожата: превенцията и ранната диагностика“

Фредерик университет организира в петък, 4 май, публично събитие, озаглавено „Меланом и рак на кожата: значимостта на превенцията и ранната диагностика“.

Събитието е под патронажа на общокипърската медицинска асоциация.

Целта на събитието е да повиши осведомеността и да информира обществеността за важността от предотвратяването и ранната диагностика на меланома и рака на кожата като цяло. Ракът на кожата е сред 10-те най-често срещани ракови заболявания в европейските страни. Меланомът, най-агресивната форма на рак на кожата, засяга почти еднакво мъжете и жените. В сравнение с други ракови заболявания меланомът се проявява повече при млади хора и хора на средна възраст и е причина за 78% от смъртните случаи при всички видове рак на кожата в световен мащаб. Профилактичните тестове както за меланома, така и за други ракови заболявания на кожата и тяхната ранна диагностика са особено важни за намаляване на случаите на меланом и свързаните с това смъртни случаи. Най-важното е, че диагностицирането в ранните стадии на рак на кожата и преканцерозни кожни лезии е лесно да се направи с прост клиничен преглед и всъщност може да доведе до намаляване на заболеваемостта и смъртността.

По време на събитието специалистите ще информират обществеността за диагнозата, по-новите тенденции в терапията и ще подчертаят стойността на профилактиката за меланом и рак на кожата като цяло. Безплатен клиничен преглед на кожата от присъстващите специалисти ще бъде предложен за тези, които искат.

Петък, 4 май от 15:00 часа в зала „Тасос Пападопулос“ в университета Фредерик в Никозия.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*