Три кипърски банки преминават стрес-теста

Излишък за Банката на Кипър, Кооперативна банка и Руска търговска банка, банка Hellenic с дефицит

Hellenic bank се провали на стрес-теста с 176 милиона евро дефицит

Излишък за Банката на Кипър (ВоС), Кооперативна и Руска търговска банка (RCB), Hellenic регистрира дефицит  и не премина неуспешно теста на ЕЦБ с недостиг на 176 милиона евро

Според резултатите, които бяха обявени, Кооперативна банка, Банката на Кипър и Руската търговска банка (RCB) са записани излишък от средства, докато Hellenic Bank регистрира дефицит.

Кооперативна банка отчете излишък от средства в размер на  331 милиона евро, RCB е с излишък в размер на € 112 милиона и Банката на Кипър – с € 81 милиона излишък.

От друга страна, Hellenic Bank регистрира дефицит от приблизително 176 милиона евро. Следва да се отбележи, че Hellenic Bank е набирала средства чрез преференциални права, за да подобри капиталовата си позиция.

Според резултатите, финансовият индекс (CET1) в базовия сценарий е 11,6% за Банката на Кипър, 14.1% за Кооперативна, 8,4% за Hellenic  Bank и 15,7% за RCB.  Основният индекс CET1 бе определен на 8%.

При екстремен сценарий, в който границата е определена на 5,5%, индексът CET1 на Банката на Кипър достигна 5,8%, на Централна кооперативна банка – 9,3%, на RCB – 11,6%, докато съответният индекс на Hellenic Bank падна до 1,7%.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*