Три авиокомпании очакват кипърски лицензи

Министърът на комуникациите Мариос Деметриадис в четвъртък изрази надежда, че три нови авиокомпании, които са кандидатствали за лицензи в Кипър, ще наемат местен персонал.

“Разбира се, ние не можем да ги принуди да направят това”, каза той: “Но е ясно, че една компания, която идва в Кипър ще наемат местни служители.”

Министърът отбеляза, че местните жители познават местния пазар най-добре, като добави, че освен може би за някои високопоставени позиции, ще има повече смисъл да се наемат местни хора, а не се довежда персонал от чужбина.

Деметриадис предположи, че биха могли да бъдат наети хора от бившия персонал на Cyprus Airways (CY), поради техния опит в сектора.

Деметриадис каза, че три приложения на компанията са в процес на оценяване от страна на организацията за гражданско въздухоплаване и че се надява, че ще се бъдат преценени за подходящи за одобрение.

Той назова и имената на трите дружества – Cobalt Air, Tus Airlines и Orion, добавяйки, че след като се е срещнал с представители на една от компаниите, е бил уверен, че тяхната тяхната експлоатация ще бъде подобна на тази на други нискотарифни авиокомпании. Но той не уточни за кои от трите оператора по-специално се отнася.

“Ние работим в условията на свободен пазар, над 40 авиокомпании оперират в Кипър”, каза Деметриу, добавяйки, че вече има достатъчно конкуренция за маршрутите от преди това, обслужвани от CY.

Той също така заяви, че неговото министерство “работи бързо, за да приложи политиката за “Открито небе”, която смятаме ще има значителен принос за увеличаване на достъпността на страната ни”.

Демитриадис заяви, че интересът към придобиването на логото на вече несъществуващата Cyprus Airways ще бъде отделна процедура, под юрисдикцията на компетентните държавни органи по приватизация. Той каза, че интерес ще се търси чрез публикуваните на реклами в най-скоро време.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*