Торнадо нанесе огромни щети в Гермасогия/Лимасол

Нестабилното време в ранните сутрешни часове на 14 февруари остави няколко района в Лимасол без ток. Торнадо премина през територията на Гермасогия, помитайки дървета, стълбове и покриви.

През нощта около 3:20 започнаха да пристигат първите сигнали за прекъсване на тока. Торнадото, което се образува над морето край бреговете на Лимасол, се премести във вътрешността на острова. По пътя си вихърът отнасяше дървета, маси на веранди, ламаринени покриви, стълбове и дори събори кран върху строяща се висока сграда.

Прекъсвания на електрозахранването рано сутринта възникнаха в районите Гермасогия, Мутаяга, Финикаря, Акроунта, Агиос Атанасиос, Парекклиша и Акротири.

Основното училище Гелмасогия и частното училище Foley’s няма да провеждат занятия днес. 

Много пътища ще бъдат затворени в Гермасогия днес. Също така участъка от полицейското управление Гермасогия до Синеплекс ще бъде затворен за движение, тъй като се работи по разчистване на паднали дървета. В планинските райони пътищата бяха затрупани с кал – в селата Парамита, Гераса, Спитали, Фасула, Апшу и Мафиколони.

Днес, 14 февруари до 17 часа остава в сила жълто предупреждение за интензивни метеорологични явления, включително силен, променлив вятър и валежи между 35 и 55 милиметра на час.

Денят ще бъде облачен с валежи и възможни гръмотевични бури, придружени с градушки, главно на запад и север. Прахът, присъстващ през последните няколко дни, ще се разсее напълно. От обяд се очакват бури и проливни дъждове по високите полета, вътрешността и изток. По най-високите върхове на Тродос може да вали сняг или суграшица.

Температурите ще се покачат до 17° във вътрешността, 19° по югоизточното и източното крайбрежие, 18° по останалите брегове и 7° по високите части на планините. Морето ще бъде бурно.

Изолирани превалявания и гръмотевични бури ще продължат и през нощта главно по крайбрежието. Температурите ще паднат до 6°C във вътрешността на страната, 9°C по южното, източното и северното крайбрежие, 11°C по западното крайбрежие и 2°C във високите планини, където се очаква образуването на слана.

За четвъртък и петък се очакват дъждове, главно в следобедните часове, докато в Тродос може да продължи да вали сняг или суграшица.

Очаква се нестабилното време да продължи и през уикенда със следобедни валежи в събота, а температурите леко да се повишат.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*