Тази седмица започва фестивалът „Катаклизмос“ в Ларнака

Община Ларнака кани всички приятели и гости на града, за да отбележат заедно фестивалът  Катаклизмос. Тази година празненствата започват в петък, 21 юни и ще продължат до сряда, 26 юни. Предвидена е наситена програма.

В продължение на шест последователни дни жителите и гостите на Ларнака ще могат да присъстват на събития с кипърска поезия, любовни песни, народни танци и свирене на гайда.

Откриването на фестивала ще се състои на 21 юни, петък, от 20:00 часа. По крайбрежната алея Финикудес ще се проведе парад с участието на членове на културни асоциации, танцови групи, Морския клуб на Ларнака, 30-та скаутска група от Фамагуста, Асоциацията на кипърските шофьори и общинския филхармоничен оркестър.

Кметът на Ларнака Андреас Вирас и министърът на вътрешните работи Константинос Йоану ще поздравят всички присъстващи. В града ще бъдат открити две сцени: на площад Кимонос и на площад Европа (и двете на крайбрежната алея Финикудес). На фестивала ще участват известни кипърски и гръцки изпълнители.

Средновековната крепост ще бъде домакин на Фестивала на театъра на сенките на 21, 22, 24 и 25 юни.

На площад „Европа“ ще има щандове, показващи традиционни кипърски занаяти.

По време на празника на Катаклизмос на крайбрежната алея Финикудес ще се провеждат състезания по морски и плажни спортове: плуване с кану и каяк, състезания с яхти, плажен волейбол. На басейна на Larnaca Nautical Club ще се проведат състезания по плуване, а в хотел Golden Bay ще се проведе турнир по блиц.

Всички сте поканени!