Тази вечер, нощта срещу Богоявление наричаме за Ново начало

Казват, че в нощта срещу Богоявление небето се отваря за нашите молитви и всеки с чисто сърце и добри намерения може да измоли Божията благословия за тях.

В този момент за първи път през годината се събужда магическата и  очистителната сила на водата. Нощта и водата, в която се оглеждат небето и звездите, са свещени, а през тази година, освен звездите, във водата ще се оглежда и пълната Луна – допълнителен източник на магическа сила. Смята се, че на този ден приключва периодът на 12-те свещени дни – периодът на космически хаос, когато демонични сили бродят по земята.  А с пробудените си магически сили водата отмива цялата тъмнина от лицето на земята.

Народните вярвания са дълбоко свързани с космическите цикли и както всяко друго, така и това си има астрономично и астрологично обяснение. Точно в полунощ, в нощта срещу Богоявление, най-високо в небето можете да видите ярка звезда с диамантена светлина – сякаш Бог е застанал в небето. Това е Сириус. Сириус е най-ярката звезда на нашето нощно небе след Слънцето и почти няма жив човек по земята, който да не се е докосвал поне веднъж до тайнствения езотеричен смисъл на тази звезда.

От дълбока древност та досега Сириус е най-популярната звезда, винаги свързвана с понятия като божественост, царственост и духовност. В древна Месопотамия я наричали Кучето на Слънцето, в Халдея я наричали Водещата звезда, а в древен Египет я асоциирали с Богинята-Майка – Изида.

Сириус има и забележимо присъствие в културата на древните българи. Неговият образ е запечатан в монумента на Мадарския конник. И съвсем естествено са свързали времето, в което той стои най-високо, с момента, в който се пробуждат светлите сили в природата. Те вярвали, че в тази нощ душата се измива и пречистена поема пътя към Бога. А също и че в полунощ водата започва да “чува” и да сбъдва! През тази нощ водата се нарича за ново начало.

Ако вярвате на тази магия, изнесете съд с вода тази вечер някъде на открито. Точно в 00.00 застанете до водата и постойте така няколко минути заедно в тишина и покой. Свържете се с нея, кажете и името си, тя вече е вашата вода. И помислете кое е най-съкровеното ви желание, онова, което ще ви направи силни и щастливи. Не бързайте, не робувайте на стереотипи, оставете желанието просто да се излее от сърцето ви. И го изречете на глас. Изречете го ясно и категорично. Това не е молба, това е вашата воля. После оставете водата под небето, да пренощува, да се огледат в нея пълната Луна и звездите. Тя ще запомни емоцията ви и ще промени структурата си. Сутринта измийте очите си с тази вода. После изпийте остатъка, полейте растение с нея или поръсете дома си. Това е наречена вода, силна и вълшебна! Тя ще носи енергията на желанието ви, а силата й е правопропорционална на емоцията ви и количеството Вяра! Така че, магията е във ваши ръце и нека всичко изречено тази нощ е добро и се сбъдне!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*