Съпругата на египетския похитител каза, че той непрекъснато е влизал и излизал от затвора

Съдът в Никозия изслуша съпругата на похитителя на самолета на Egyptair, че само шест месеца той е бил на свобода от техният девет годишен брак. Марина Парасху съобщи в показанията си, че бившият й съпруг, Сейф Елдин Мустафа, сам й е казал, че е работил за Организацията за освобождение на Палестина (ООП). Тя каза още, че в деня на отвличането на самолета, тя е била готова да предаде себе си като заложник, за да бъдат освободени другите пътници. Изслушването на съпругата е част от процеса, който ще реши дали Мустафа да бъде екстрадиран в Египет.

Сейф Елдин Мустафа изтъкна за причина да отвлече самолета желанието му да види семейството си. Марина Парасху обаче рисува различна картина. Тя казва, че от деветте години брак той е прекарал на свобода само шест месеца и непрекъснато е бил осъждан за едно или друго престъпление. Той е бил осъден два пъти от военен съд за дезертьорство от египетската армия, за да се присъедини, според него, към силите на Ясер Арафат.

Тя каза, че в деня на отвличането е била информирана по телефона за инцидента и е трябвало да идентифицира Мустафа от снимки или по гласа му. Никой от пътниците и екипажа не беше наранен. Всички пътници плюс екипажа бяха освободени след шест часа преговори.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*