Съдебният процес срещу петима израелци, обвинени в групово изнасилване на британка, ще започне на 5 октомври

Кипърската полиция съобщи, че съдебният процес срещу петимата израелци, обвинени в групово изнасилване на британка в хотелска стая на острова, ще започне на 5 октомври.

На делото израелците ще дадат показания по обвиненията за изнасилване, сексуално посегателство, сексуален тормоз и отвличане.

Адвокатите на подсъдимите възразиха срещу искането на прокуратурата заподозрените да останат зад решетките до другия месец.

Янис Хабарис, адвокат, представляващ трима от заподозрените, коментира, че има „много противоречия“, които „подкопават достоверността на твърденията“ в показанията на предполагаемата жертва пред полицията.

Той заяви, че клиентите му ще пледират невинни по обвиненията, защото „при настоящото положение на нещата не смятаме, че е извършено каквото и да е престъпление“.

Миналата седмица полицейски следовател обясни, че 20-годишната жена от Великобритания е посочила петимата израелци сред други лица, представени от полицията като потенциални извършители. Посочените са трима мъже на 19 години и двама на 20 години, за които се твърди, че са я изнасилили по време на парти в хотелски басейн в Агия Напа.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*