Стачка на медиците от спешна помощ

Двучасово спиране на работа, между 8 и 10 часа, беше обявено от медицинския персонал на спешните отделения в многопрофилните болници в Никозия и Лимасол днес, в знак на протест срещу натрупаните проблеми.

Най-големите проблеми пред лекарите и сестрите са недостигът на легла и хаосът, който се причинява, когато пациенти чакат да бъдат приети почти два дни и се налага препълване на спешните отделения.

Членовете на синдиката на медиците, PASYDY, предупреждават, че по този начин животът на хората може да бъде изложен на риск, като добавят, че това е “един отдавна съществуващ проблем, който се изостри през последните седмици, без да се търси ефективното му разрешаване.”

Медиците недоволстват срещу властите, които не вземат на сериозно положението, и обвиниха Министерството на здравеопазването, че стои безучастно и използва изпълнението на Националната схема за здраве и структурните промени в държавните болници само като извинение.

В писменото си изявление, сестринския персонал в Никозия и Лимасол отбелязва, че те “няма да станат съучастници във влошаването на здравето на пациентите, които са принудени да чакат дълги часове за легло в спешно отделение.“

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*