Стартира нов здравен портал в Кипър

Кипърската медицинска асоциация (CMA) стартира нов интерактивен сайт, описан като “интерактивен здравен портал”.

Сайтът, разработен със съдействието на CYTA, е достъпна на www.cyma.org.cy и предлага “точна информация за здравния сектор в Кипър.”

“Порталът за здравето предлага актуална и достоверна информация, насочена към интерактивно и електронно разпространение на информация от CMA на своите членове, както и всички заинтересовани страни в здравеопазването в Кипър”, се казва в прес съобщението на асоциацията. Новият портал дава възможност на гражданите да получат информация за всеки лекар в Кипър, кда попълват приложения и да ги изпращат по електронен път, както и дава достъп до информация чрез обяви на сдружението.

“В допълнение, новият уеб сайт дава възможност за бързо извличане на точна информация относно правната рамка, уреждаща практикуването на медицина в Кипър, както и датите на медицинските конгреси, семинари и изказвания”, добави прес съобщението.

От CMA обявиха още, че предстои да бъдат създадени приложения за смартфони и таблети, което ще позволи на пациентите да имат достъп до информация за контакти, заетостта и местоположението на всеки лекар, с който ще бъдат в състояние да се свържат веднага.

“Партньорството между двете организации [CMA и CYTA] променя здравната индустрия. То създава цялостна комуникация и обмен на информация между лекарите, здравните специалисти и обществеността чрез портала” твърдят от CMA. “По-добра информация означава по-добро здравеопазване,“ се казва в заключение.

CM

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*