Старата песен с нов глас, избрахме си новите-стари ръко/водители

2599 българи в Кипър дадоха своя глас в предсрочните парламентарни избори на 26 март.

46% от гласовете са за ГЕРБ, или 1200 гласа;

18,6% за БСП, или 485 гласа

КП Обединени патриоти – 281 гласа и

четвърти “Воля” на В.Марешки – 100 гласа.  

Брой гласове по градове:

Никозия 1 –    560

Никозия 2  –    177

Лимасол –      490

Пафос –           414

Паралимни – 358

Ларнака –       486

Полис –            114

Изборния ден приключи.

2599 българи в Кипър със своя вот изказаха предпочитанията си кой да ни управлява през идните четири години.

Предстои преброяване на гласовете, изготвяне на протоколите и изпращането им в ЦИК.

Списание БГ Фактор благодари на седемте секционни комисии в Кипър за перфектната им работа.

Благодарим и на посланик Христо Георгиев за предоставената ни информация за протичането на изборите във всички секции.

Очертава се победа за ГЕРБ по предварителни данни.

Борисов: Българският народ е мъдър

ГЕРБ е длъжен да направи правителство след волята на народа. Това показват резултатите към момента, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в партийната централа.

Той няколко пъти уточни, че нямаме окончателни резултати и следващите часове и дни може да има промени.

Огромна благодарност към демокрацията, към българите, че препотвърдиха нашата политика и че трябва да продължаваме да управляваме, заяви Борисов.

Отчитайки резултатите към момента, той заяви, че се вижда, че българският народ е толкова мъдър, че е постъпи по най-добрия начин.

Това е народе наш в Кипър! Някои ще се радват, други тихичко ще си мърморят под мустак, трети ще пресмятат още колко години трябва да работят в Кипър.

4 коментара

  1. Бг Фактор Кипър, защо натрапвате личните си пристрастия в статиите си? Смисъла на журналистиката не е ли да отразява обективно събитията, без да взема нечия страна? Неволно ли се опитвате да манипулирате мнението на българските емигранти живеещи в Кипър и да ги настроите срещу пп ГЕРБ, или сте част от писалките на червена хранилка, тип брадва, секира, топор, блиц, славей, пик, рик и т.н.?

    • Къде съзряхте лични пристрастия? Резултатите показват, че ще се прави ново правителство точно от тези, които на два пъти подаваха оставка. Имаше нови лица, имаше малки партии, но никой не им даде шанс. Промяна може да стане само с нови хора и идеи.

  2. Ето това е натрапване на лично пристрастие: “Това е народе наш в Кипър! Някои ще се радват, други тихичко ще си мърморят под мустак, трети ще пресмятат още колко години трябва да работят в Кипър.”, също като заглавието на статията: “Старата песен с нов глас, избрахме си новите-стари ръко/водители”

    Разбирам, че приемате загубата на фаворитите си емоционално, но хората, които четат не се интересуват от емоциите на отразяващите събитията, а се интересуват от събитията. Малко повечко професионализъм, моля!

    • Безмислен спор, Михаиле. Изборите минаха, страстите ще утихнат, бъдещето ще покаже ще настъпи ли очакваната от народа ни промяна или всичко ще продължи по старо. А колкото до фаворите, наистина нямаме.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*