Спасените имигранти вече са в емигрантски център

По-голямата част от 345 имигранти, които бяха спасени от риболовен траулер в четвъртък, са били прехвърлени в специална център в Кокинотримитиа, съобщи полицията, като капитана и механика на кораба са под въпрос.

Две деца са били откарани в болницата Макариос за лечение. Едното дете е било с треска и висока температура, а другото е страдало от таласемия и е имало нужда от кръвопреливане.

Това са 345-те имигранти, между които са 52 деца, спасени от круизен кораб, след траулер изпратил сигнал за бедствие рано в четвъртък сутрин. Смята се, че са бежанци от Сирия, които търсят спокойно и сигурно място за живот.

Капитана и механика на траулера са в полицията за разпит.

По информация на спасените, хората са платили да бъдат откарани до Италия, като тарифата за дете е била 3000 $ за дете, по-висока от тази на възрастните. Корабът, спасил емигрантите „Саламин Filoxenia” пристигна в Лимасол около 20:30 в четвъртък, но емигрантите отказали да слязат, а са искали да бъдат закарани до платената дестинация – Италия.

Часове наред полицията преговаря с тях и след като не постига успех е принудена да извика звеното за борба с тероризма, за да помогне за свалянето на нередовните пътници от круизния кораб.

Забавянето и промяната в курса на круизния кораб струва на фирмата хиляди евро и неудобството на около 300 пътника, които са били на кораба.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*