Сократис Хасикос: Време е за радикални промени и радикални реформи в институциите

Вътрешният министър Сократис Хасикос призовава за радикални промени в местната власт, в речта си пред Съюза на общините.

Според него, ако работата на общините продължава по старому, много скоро ще усетят последиците от икономическата криза.

В момента местните общини все повече се затрудняват да свързват двата края и е време за радикални промени в работата им.

„Данъкоплатците трябва да знаят точно къде, кога и как се използват парите им, необходима е пълна прозрачност, защото това е единствения начин да се избегнат явления като продължаващия вече втори месец скандал около община Пафос и кметът Савас Вергас, който е разследван за корупция”, каза той.

Правителството е изготвило законопроект за реформи в местната власт, но това предизвика остри критики от страна на партиите и общините.

“Не би било преувеличено да се каже, че някои страни дори не го приемат като основа за дискусия”, каза министърът.

Всички страни се съгласиха, че в законопроекта са включени положителни елементи, а правителството прие много предложения, подадени от партиите и местните власти. Проектът първо ще бъде одобрен от кабинета и след това в парламента за гласуване.

Общини изразиха готовността си да проведат необходимите обсъждания, докато стигнат до съгласие по новия проект за промени в местното управление.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*