Служителите на Aqua Sol в изчакване до понеделник

Служителите на Aqua Sol и Maris Mare, които протестираха пред централния офис Банката на Кипър миналата седмица са решили да дадат на ръководството и контролиращия орган срок до края на седмицата, преди отново да започнат драстични мерки, , се казва в изявление от вчера.

Те протестират, защото заплатите им не са били плащани откакто Централната банка на Кипър влезе като синдик в Aqua Sol през октомври миналата година.

Миналата седмица служители на Aqua Sol и Maris Mare организираха протести пред централата на Банката на Кипър и консултанта Deloitte, настоявайки да бъдат изплатени заплатите им.

Aqua Sol е бил поставен под синдик, след като не успя да изплати заемите си към Банката на Кипър и служителите бяха възмутени от решението, че изплащането на банкови кредити е по-голям приоритет, отколкото заплатите им.

По съвет на приемника бе създадена нова компания – Maris Mare – и някои хотели са били прехвърлени от Aqua Sol към нея, с приходи отклонявани за обслужване на заеми на дружеството пред останалите кредитори.

Във вторник, на оперативка служителите предупреди, че хотелите на групата може да останат затворени, което би довело до допълнително неизпълнение на задълженията по изплащане на заемите на банките, ако не бъдат изпълнени исканията на работниците и служителите.

Служителите решили да оставят на ръководството време до края на тази седмица за вземане на решение, така че те да получат дължимите суми – или поне част от тях – в навечерието на коледните празници.

“В противен случай в понеделник 22 декември ще започне мобилизация за по-нататъшни протестни действия,” се казва в изявлението на служителите.

СМ

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*