Синдикатите свикват спешно заседание за Cyprus Airways

Синдикатът на работниците в Cyprus Airways (Кипър) насрочи извънредно общо събрание днес, за да се обсъди текущата процедура за намиране на стратегически инвеститор, който да поеме превозвача.

Управителят на Cyprus Airways Макис Константинидес миналата седмица нарисува мрачна картина за състоянието на нещата в авиокомпанията. “Може би никога в миналото ситуацията не е била толкова критична, колкото е днес. Тенденцията за работя на загуба не е спряна, каквато е била целта на последния план за преструктуриране, а производителността по отношение на конкурентоспособността продължава да бъде на ниско равнище “, каза той.

Състояние на несигурност добавят и докладите на правителството, което е решило да продаде компанията на Aegean Air или Ryanair. И двете компании се считат за “враждебни” от работниците, които се опасяват, че или ще освободят почти всички служители  или ще направят големи съкращения на заплатите.

“По-голямата част от работниците оправдано е изпълнена с чувство на разочарование и гняв заради опасенията за бъдещето си и сигурността на  работата си “, се казва в изявление на профсъюзите.

Властите се опитват да продават превозвача, но усилията са възпрепятствани от спасителен пакет от ЕС в размер на 73 милиона евро за компанията, получени през 2012 г., и увеличение с 31.3 милиона на капитала й в началото на 2013 година.

Европейската комисия ще реши дали Cyprus Airways трябва да върне тези  пари на държавата, което ще доведе до закриване на компанията.

СМ

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*