Сибирско тигърче се роди в… Пафос

Първият сибирски тигър се роди в Кипър миналата седмица. Малкото е женско и се храни от ръката на сина на собственика на “Пафос Zoo”, след като майка й я отхвърли, като я остави навън в студа.

Юлиос Христофору, който учи за ветеринарен лекар, я храни на всеки няколко часа със специална смес.

“Тъй като майката е много млада, само на четири години, и тъй като това е първото й малко, тя очевидно чувства, че не може да се справи, така че изнесе  бебето навън на студа и просто го остави там,” каза Христофору , “Ние следяхме отблизо ситуацията, но след половин ден се намеси, в противен случай малката щеше да умре. Аз съм влюбен в нея, тя е невероятна. ”

Той каза, че сибирските или Амурски тигри са застрашени от изчезване в дивата природа, като само около 400 са останали. Той каза, че зоологическата градина иска да помогне на повторно въвеждане на тези прекрасни същества обратно в естествената им среда.

Родителите на малкото тигърче, Бони и Клайд, са пристигнали в зоологическата градина като част от обмена преди няколко години и персоналът наскоро разбрал, че женската е бременна, тъй като тя започнала да наддава на тегло.

“Ние я наблюдавахме отблизо и тя роди на 97-я ден; малките може да се родят някъде между 90-110 дни. “, казва главният куратор Неофитос Димитриу.

За него не е нещо ново да отглежда на ръка новородени животни, тъй като току-що е прекарал седем месец в отглеждане Joey – бебе кенгуру – у дома си, носейки я в специален  калъф, тъй като майка й я отхвърлила и не я пуска в торблата си,“ каза той.

“Тя се нарича Mercedes и тя ме следва навсякъде, където и да отида.”

Очите на бебето тигър все още са затворени и ще се отворят след около три седмици, каза Христофору.

“тя е под набллюдение през цялото време, и аз и давам по 100 мг мляко на всеки четири часа. Тя наддава по 100-150 грама на ден. ”

Въпреки колебливото начало, тигърчето се справя добре и изглежда силно, но все още е податливо на болести, паразити и е изправено пред много други трудности.

Според Саймън Холи, маркетинг мениджър на зоологическата градина, обществеността ще бъде поканена да избере име за най-новото попълнение на зоологическата градина.

“През следващите дни, ние ще поискаме хората да предложат име за нея чрез нашата Фейсбук страница.”

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*