Седмица на развитие по повод на отчуждаванията на недвижими имоти

Очаква се решението на Върховния съд

 

Днес започва седмицата, в която ще се вземат решения по повод на отчуждаването на имоти на граждани, които имат задължение към банките.

Президентът Анастасиадис върна към Парламента два от четирите законопроекта, които бяха одобрени от парламента, а той не подписа. За останалите четири законопроекта президентът Анастасиадис направи допитване до Върховния съд, който ще има заседание утре, вторник.

Коста Клиридис, който ще представлява президента пред ВС, обясни пред радио РИК, че проектите са в противоречие с Конституцията на Републиката. Също така характеризира този въпрос от голямо държавно значение. Правната служба на държавата, прокуратурата, ще се яви във ВС с многочислен състав – освен главния прокурор, пом.гл.прокурор Еротокриту и други. Парламентът ще бъде представляван от собствен адвокат.

Решението на ВС се очаква да бъде издадено скоро, тъй като се очаква, че не са необходими много заседания по въпроса. Разговорите по повод на въпроса за отчуждаването на имоти в полза на банките е прехвърлено на ниво работна група Еврогрупа и се очаква на 13 октомври да има решение по този въпрос.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*