Световноизвестен кипърски пианист с концерт в Лимасол

Февруари ще бъде специален месец за любителите на музиката на острова, тъй като предстоят редица вълнуващи събития.

В света на класическата музика и майсторите на пиано Мартино Тиримо се счита за един от великите, често описван като „вдъхновяващ поет на пианото“. Уникалният шанс да го видите на живо наближава скоро, след като неговият пиано рецитал ще украси културната сцена на Лимасол.

На 11 февруари Театър Риалто ще предложи своята сцена на родения в Ларнака пианист, който е смятан за един от най-изтъкнатите музиканти днес.

Преди кипърският пианист да завладее световните сцени, той изнася концерти и дирижира изпълнения на Травиата с италиански оркестри и солисти, когато е едва на 12 години. Музикалният му нюх е дар от баща му, изявен цигулар и оперен диригент. На 16-годишна възраст той продължава да учи музика в Лондон и Виена и печели международни конкурси по пиано в Мюнхен и Женева, което поставя началото на международната му кариера.

Оттогава той свири по целия свят с известни оркестри от световната сцена. Тиримо е споделял сцената с Виенската филхармония, оркестъра на Кливланд, Лондонския симфоничен оркестър и много други, изнасяйки повече от 100 концерта само през 2010 г.

Освен като изпълнител, Тиримо работи и като диригент, ментор и преподавател, който сега е търсен за майсторски класове по целия свят, последно на фестивали в Япония, Китай, САЩ и Италия. След две седмици той се завръща близо до родния си град, за да изнесе концерт пред публиката в Лимасол, вдъхвайки живот на някои от най-добрите класически композиции от световния репертоар.

Концертът е на 11 февруари в театър Риалто, Лимасол.

Начало 19:00ч. Билети – 15-20 евро.

www.rialto.com.cy . Тел.: 7777-7745

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*