Сагата с кмета на Пафос, г-н Савас Вергас продължава

Няколко часа преди ареста му снощи, кметът на Пафос, г-н Савас Вергас взе участие в среща в Министерството на вътрешните работи, председателствана от министър Сократис Хасику, на която бяха обсъдени въпроси, свързани с община Пафос.

Веднага след срещата министърът на вътрешните работи заяви, че вижда светлина във връзка с дейността на община Пафос. Наред с това, той вметна:

“Ако кажем, че не сме загрижени и разтревожени от случващото се, ще излъжем. Един от най-големите проблеми на местната власт, общините и общинската власт е системата за контрол.  Ако разследването се провежда правилно, ще осигури в много по-голяма степен избягването на ситуации като тази, на която сме свидетели днес в Пафос.”

Няколко часа след тази среща г-н Вергас отново е арестуван и разпитван за заплашителните съобщения, изпратени до главния архитект на общината Андрула Евтимиу, общинския съветник Федона федонас и журналиста Коста Нану, във връзка със сделка в скандалния случай с „Аристо” в местността „Скали” в Пафос.

 

На снимката: Министърът на вътрешните работи Сократис Хасикос и кметът на Пафос, г-н С.Вергас.

Източник: ΚΥΠΕ

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*