Ръководството на ДПС заседава на Бъдни вечер

До момента лидерът на движението Лютви Местан запазва мълчание

След разпространеното изявление на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, партията е потънала в мълчание.

По информация на Нова ТВ, утре, на Бъдни вечер ръководството и парламентарната група на ДПС ще заседават, след което се очаква да има отговор на въпроса дали ще има смяна на лидера на движението.

По думите на депутата Мустафа Карадайъ това решават “компетентните органи”.

„Евентуално, ако има сбирка или друго, ще бъдете уведомени”, каза пред Нова ТВ Карадайъ.

„Не мога да разбера защо го тълкувате, че някой на някого се е скарал”, коментира още той.

Същевременно две са версиите за критиката, отправена от Доган спрямо настоящия лидер – Лютви Местан, по време на парти на ДПС по случай настъпването на Новата година.

Според едната става въпрос за комплот, който цели отстраняването на Лютви Местан, а според втората, че всъщност е имало лидерско размахване на пръст в купонджийска атмосфера, което в момента се тълкува превратно.

До момента обаче Лютви Местан мълчи по въпроса.

Последна следа за него даде посланикът на Турция за България Сюлейман Гьокче, който в своя акаунт в „Туитър“ пусна снимки с Лютви Местан как му подарява подарък за рождения ден, който обаче е след два дни. От пресцентъра на посолството казаха в коментар за телевизията, че вече са във ваканция.

Същевременно след появила се в медиите информация, че Местан вече не се охранява от НСО, от службата съобщиха пред БНР, че лидерът на движението не е със свалена охрана.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*