Рувас гневен заради “злополучния” концерт в Пафос

Популярният гръцки певец Сакис Рувас заяви в понеделник, че участието му в предполагаемия за измамен концерт за набирането на средства в Кипър през миналата година е напълно законно.

От община Йермасоя, където певецът участва в културно събитие, Рувас каза, че вярва, че разследването за миналогодишното набиране на средства, организирано от Общината в Пафос е в добри ръце и че скоро всички подробности по случая ще излязат наяве.

“Дълбоко обичам Кипър, но тук съм имал и някои от най-трудните моменти в живота си. Жалко за това, което се случи, не искам да наливам масло в огъня, като спекулирам с този въпрос. ”

Певецът допълни, че участието му във всички концерти в Кипър и в Гърция винаги е било законно.

Кметът на Пафос Савас Вергас е в процес на полицейско разследване във връзка с два съмнителни измамни благотворителни концерта в крайморския град миналата година, един от които е този с участието на Рувас. От концертите са събрани стотици хиляди евро, но парите не се предадени на хранителни банки, както е обявено.

Очаква се Вергас да бъде изправен пред съда с още трима души на 11 декември и за предполагаемото му участие в смъртни заплахи, направени в рамките на разследване за измама със земя.

Друго полицейско разследване за злоупотреби с власт стартира наскоро след обвинения, че кметът имал планове за изграждане на площад в близост до своя частен тенис корт, с цел облагодетелстване.

До момента Вергас категорично отказва да подаде оставка, въпреки многократните призиви от всички политически партии да се оттегли.

PhN

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*