Родителите настояват учителите да преосмислят утрешната стачка

Родителите на учениците в основните училища призовават учителите да преосмислят решението си да организират стачка в сряда през работното време.

Родителите изразяват мнение, че действията на учителите за стачка между 7.30 и 9 часа, ще предизвика неудобство на семействата на 49 000 ученици.

Организацията на учителите е помолила родителите да заведат децата си на училище в 9 сутринта, вместо обичайното в 7,30ч.

Родителите изявяват мнение, че повечето от децата вероятно ще загубят целия учебен ден и ще си останат по домовете.

Конфедерацията на началните учители твърди, че недоволството на учителите е обосновано, но все още има място за диалог с министерството. Защото именно те искат да променят системата на заетост за заместващите учители.

До миналата година, заместващите учители в образованието са били назначени по график на пълно работното време и имаха пълните права на учителите. Тази година политиката е променена и в момента те са ангажирани само при отсъствие на съответния преподавател.

В писменото си изявление, министерството заяви, че са взети под внимание забележките на генералния одитор и омбудсманът, които са посочили, че учителите в началните училища се третират по различен начин в сравнение с техните колеги в средното образование.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*