Рали Кипър се завръща след година отсъствие

Кипърското рали ще се завърне на 6-8 октомври, отбелязвайки своята 50-та годишнина, обяви Кипърската автомобилна асоциация (CAA).

Тазгодишното рали ще бъде петият кръг от Близкоизточния рали шампионат и в същото време третият и четвъртият кръг от Панкипърския рали шампионат, като всеки ден се брои като отделен кръг за местния шампионат.

Според съобщение състезанието ще се проведе в Никозия, като сервизният парк, централата и пресцентърът ще бъдат разположени срещу парка за обучение на трафика от полицейския щаб в Агланджия.

Стартът в петък и финалът в неделя ще се състоят в района на старото кметство на Никозия на площад Елефтерия.

50-ото международно рали Кипър ще включва дванадесет специални етапа с чакъл, разположени в планинския район на област Никозия и покрайнините на столицата.

На 27 септември организаторите ще обявят маршрутите и ще разкрият картите на специалните маршрути, както и окончателния списък на участниците.

През 2022 г., за първи път от 1974-1975 г., рали Кипър не се проведе, тъй като правителството отказа да се ангажира да финансира четири ралита от 2022 до 2025 г., които бяха предложени от Международната автомобилна федерация (FIA).

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*