Пълна изолация налагат от утре в Кипър

Нерушителите ще бъдат глобявани със 150 евро

От 18 ч. утре в Кипър влиза в сила забрана за ненужно движение. Можете да пътувате само до работа пътуване, супермаркет, лекар, аптека, банка. Кучетата ще могат да бъдат разхождани само около дома от не повече от двама души. Забраняват се посещенията на паркове, детски и спортни площадки, площади, места за пикник, язовири, плажове, пристанища.

Крайните мерки, обявени тази вечер от президента Анастасиадис, ще са в сила в продължение на 3 седмици, до 13 април. Във връзка с принудителното  рязко ограничение на движението на гражданите, се затварят и още обществени места, производствени и търговски обекти. 

Според днешното решение се затварят и откритите пазари и търговските обекти на дребно. Спират се и работите на строителните обекти, освен на тези от обществен интерес.

Забранява се достъпа до храмове и други места за поклонение, като църкви, джамии и др.

Всички граждани, които излизат навън, са длъжни да носят лична карта или паспорт и документ, доказващ целта на излизането им, когато това е необходимо. Как ще се извършват проверките, ще стане ясно утре.  Подробности по прилагането на новите правила и начините за проверка ще бъдат обявени в заповедта на министъра на здравеопазването утре.

Днешното решение на правителството е част от драстичните мерки за противодействие на разпространението на коронавируса, които правителството на Кипър предприема.

На нарушителите ще бъдет налагани глоби до 150 евро.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*