Променят се ограниченията на скоростта в ЕС, какво да очакваме в Кипър

Дали ще шофираме с 30 км в населено място?

Дебатът се отваря отново за промяна на ограниченията на скоростта както в градовете, така и по магистралите.

Това е решение, което министрите на транспорта на страните от Европейския съюз трябва да вземат въз основа на необходимостта от намаляване на замърсителите в атмосферата. Въпреки това, въз основа на европейски данни, модерните нови магистрали налагат увеличение, а вътрешноградските пътища – намаляване на ограничението на скоростта от съображения за безопасност.

В Кипър безвъзмездното ограничение от 120 километра срещу ограничението от 100, вероятно скоро ще остане в миналото, тъй като ще бъдат взети по-строги мерки с оглед пътната безопасност.

Кипър е на най-ниското стъпало по отношение на ограниченията на скоростта в сравнение със средното за Европейския съюз.

Въз основа на последните измервания без ограничение на скоростта са магистрали в Германия, при 150 км в час в Чехия, при 140 км в час в България и Полша, при 130 км са   страни като Австрия, Хърватия, Дания, Франция, Гърция, Италия, Унгария , Люксембург, Литва, Холандия, Румъния, Словакия и Словения, със 120 километра в час в са Португалия, Испания, Швеция, Финландия, Ирландия и Белгия и само със 100 км в Кипър.

Според информация, получена от Alpha, се очаква в близко бъдеще дискусията за ограничението на скоростта да бъде открита на местно ниво, като досегашните индикации показват, че Кипър е на страната на тези, които подкрепят намаляването, а не на страната на увеличаване на ограничението на скоростта по пътищата.

 

Източник: alphanews

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*