Промени при кандидатстване за дългосрочно пребиваване в Кипър

Имиграционните служби обявиха в петък нови процедури за граждани на трети страни по “придобиване, обновяване или повторно придобиване на разрешение за дългосрочно пребиваване“.

Според официално съобщение, промените ще засегнат тези, които пребивават или които ще влязат в Република с цел да се събере семейството, както и тези, които имат статут на международна закрила. Промените ще влязат в сила от понеделник, 15 декември.

Според новите правила разрешителното ще се издава като карта, която ще съдържа биометрична информация за притежателя, включително негови пръстови отпечатъци и снимки, както и подписа му.

Отделът също така предупреди, че тези, които са подали документи и очакват решение все още,ще трябва да кандидатстват отново.

“Всеки гражданин на трета страна, който е подал заявление за придобиване или подновяване на разрешителното си за пребиваване, разглеждането на което е в очакване към 15 декември 2014 г., трябва преди 13 Февруари 2015, да представи допълнително заявление и трябва да заплати допълнително 10,00 евро такса. В противен случай, кандидатурата ще бъде отхвърлена”, се заявява в съобщението.

Разрешителни, които вече са били издадени до 15 декември, ще останат в сила до изтичане на срока им, съобщават още от министерството.

За повече информация относно процедурите за кандидатстване и таксите интересуващите се могат да посетят www.moi.gov.cy/crmd , където ще намерят цялата информация както на английски, така и на гръцки език.

PhN

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*