Приоритет на немски говорещите пазари в туризма за 2015 г.

Пазарите в немскоезичните страни са цел и приоритет за туризма в Кипър, за повишаване на пристигания до Пафос, според регионални служители от регионалната организация по туризъм, предаде АФП.

В момента се създава координиран план за действие за насърчаване на самолетните полети между Пафос и германски и австрийски градове.

Седем нови полета седмично, експлоатирани от авиокомпания Germania  ще свържат Пафос с пет германски летища от март следващата година. Това са: Дюселдорф, Берлин, Хамбург, Бремен и Ерфурт.

В допълнение, нискотарифна авиокомпания NIKI ще започне два пъти седмично полети от Виена до Пафос в същия месец. Авиокомпанията вече има полети между Ларнака и Виена от януари тази година.

“Ние наскоро се срещнахме с хотелиери и други заинтересовани страни и експерти по маркетинг, за да планираме как най-добре да проникнем в немския пазар, като една от мерките е от март 2015 г. новите полети да започнат”, заяви мениджърът на регионалния съвет на туризма Насос Хаджигеоргиу в Пафос.

“Ние решихме да участваме в няколко изложби в Германия и Австрия в периода до април 2015 г. Също така организираме специални презентации и семинари за професионалисти в индустрията и вече направихме една във Виена, други три ще се направят в най-скоро време в  различни градове в Германия”, каза той.

“Обратната връзка е изключително положителна,” каза той. “Планираме различни събития за добре дошли на първите полети, пристигащи през март следващата година.”

Планът за действие може да включва използване на местните медии в Германия – като радио и регионален печат – в градовете, в които полетите ще започнат.

“Има повече от 25 000 допълнителни въздушни места за летния период през следващата година от Германия до Кипър и ние искаме да осигури значителна част от това”, каза Хаджигеоргиу.

Той каза, че новият график на полетите е сериозно и положително развитие за целия Кипър. “Ние сме уверени, че ще се справим добре в развитието на туризма от Германия и Австрия и другите пазари в немскоезичните страни”, добави той.

СМ

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*