Принцесата на Монако роди близнаци

Принцеса Чарлийн роди близнаци – момче и момиче, съобщиха от кралския двор на Монако.

Имената на децата са Габриела Терез Мари и Жак Оноре Рение.

Престолонаследник ще бъде принц Жак, въпреки че е роден две минути по-късно от принцеса Габриела, появила се на бял свят в 17.04 ч., се посочва още в съобщението.

Те се чувстват добре, както и майка им принцеса Чарлийн.

Бебетата са се родили в родилното отделение на болницата Принцеса Грейс. Те ще носят титлите на старите бастиони на семейство Грималди (династията на Монако). Жак ще е маркиз Де Бо (на името на бастиона в Прованс), а Габриела ще е графиня Карладес (по името на бастиона в Оверн).

Щастливото събитие бе оповестено чрез 42 топовни салюта, по 21 за всяко бебе.

Залпът бе даден от бивш форт, който се извисява над морето. След това камбаните на Монако забиха за 15 минути, а накрая засвириха корабните сирени. На вратата на палата ще има и съобщение за раждането, подписано от бащата на близнаците. 

Жителите на Монако са приканени да поставят на жилищните сгради червено-бялото знаме на Монако до деня, в който близнаците ще бъдат представени от родителите си на населението от балкона на палата на принцовете.

Близнаците са първите наследници на принц Албер II и съпругата му.

За да избегне подаръците за децата, знатната двойка на Монако призова да се направят дарения на благотворителни асоциации, които те ще посочат.

56-годишният Албер II и 36-годишната принцеса Чарлийн, която е южноафриканска олимпийска шампионка по плуване, сключиха брак на 2 юли 2011 г. на пищна церемония в княжеския дворец.

Принцът вече е баща на две извънбрачни деца, които е признал. Статутът им на незаконно родени обаче не им позволява да претендират за престола на княжеството.

БТА

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*