Премиера на мюзикъла „Минотавъра“ на Кипърската Оперна Организация

На 23 септември Кипърската Оперна Организация, вдъхновени от древногръцката легенда за мита за Тезей и Минотавъра, представиха в Общински театър Ларнака мюзикъла  „Минотавъра” и с това откриха новия си сезон.

Със сигурност денят на премиерата не е избран случайно, 23-ти септември е денят на есенното равноденствие, празник на плодородието, равновесието и мъдростта.

Прекрасна, иновативна постановка, разказваща със съвременни средства и ритми, невероятната легенда от остров Крит.

Един след друг на сцената оживяваха древните герои – Пасифея, цар Минос, Ариадна и Тезей, цар Егей, Минотавъра и седемте девойки и седем младежи, обречени на смърт, плащайки с живота си тежкия деветгодишен данък.

Джаз, суинг, рок и други стилове, костюми от епохата на минойската цивилизация, много динамика и настроение. Една осъвременена древна приказка, поднесена много артистично от четеца Хара Хараламбус и изпълнителите, еднакво привлекателна за млади и стари. Музикална приказка, с точните исторически данни, която те грабва от самото начало и те оставя без дъх до финалните акорди.

Спектакълът е режисиран от тенора Мариос Андреу, и е първата му и много успешна самостоятелна режисура. Сценограф Цвета Христофору, превод и адаптация Тасула Ворка, мултимедия Йоргос Киприану и други.  Участват Павлос Китсис, Цвета Христофору, Мариос Андреу, Тасула Ворка, Панайотис Григориу, Хара Хараламбус и Хора на организацията.

На 24 септември ще има още една постановка с начало 20,30часа. Ако днес все още сте се колебали, то не пропускайте утрешното представление. Със сигурност ще излезете от залата с широка усмивка и много настроение.

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*